The blog

A place you can find out about who we are, what we think and what we do. We want to share it with all of you so you can be involved in our days and get to know us.

Natale, tempo di cene aziendali: ecco cosa non fare…

La cena aziendale è anche un momento assolutamente delicato, da gestire con abilità e diplomazia, irto di trappole e tranelli spesso invisibili che rischiano di rendere più difficile la vostra vita in ufficio a partire dal giorno successivo.

Ah già, il nuovo menù!

L’estate è finita e questi giorni ci hanno fatto ricordare come presto sarà inverno. A fine estate siamo tutti un po’ tristi, le giornate si accorciano, le temperature scendono… ma nel nostro lavoro invece ci sono aspetti per i quali è impossibile non gioire. Per esempio è cominciata la stagione del Tartufo e non potevamo non esserne influenzati nella stesura del nuovo menù.

Ricotta, chocolate and fig wafer

Questo dolce è nato proprio così, nel nostro parcheggio. Infatti, ad ombreggiare le nostre auto, un bel Fico ci regala dei frutti pazzeschi ed ecco come in questo video, Alessandro prepara una ricetta figlia della natura che ci circonda.

Squid Ink Black Tagliolino

Il segreto di ogni piatto non sta solo nell’acquistare la miglior materia prima del giorno, ma preservarla fino al risultato finale.

Pesce Briaco on Rotta del Vino e dell’Olio

What could possibly be added to exquisite cuisine paired with good wine? What a wonderful, perfect couple! Yet in an unusual, extreme environment the familiar taste and aroma unfold themselves differently. That was probably how the founders of Rotta del Vino e dell’Olio 2016 came by the idea to send restaurants’ Chiefs out into the sea, to prepare their food on the sailing yachts.

A Journey Through Wine

Il nostro tavolo è l’ideale per una vostra cena privata, per le degustazioni a tema che vi proporremmo a cadenza settimanale, e sarà per noi anche un modo di farvi conoscere la nostra cantina, le nostra scelte.

Crudités & Tartness

Each fish brings with it its own characteristics and its own “moods.”
After studying our seas, we lay out in front of you the essence of our catch of the day and of the season. Be it a rockling fish (Mostella), a cuttlefish or a dolphinfish, we serve it “nature”, with just a dash of olive oil and salt, accompanied by seasonal fruit that highlights the contrasting tartness allowing you to enjoy every dish at its best…

The Verdicchio Crossroad

There are many wine tastings. Nevertheless, some remain deeply etched in our memories for a long time.
In late August, we came together as a team to participate in an event organized by PR comunicazione: The Verdicchio Crossroad…

Welcome to our Restaurant

All roads lead to “Pesce Briaco”!
It is better if we indicate you a single road, the easiest way. Sometimes the navigator will take you to the top of Pieve Santo Stefano, but in truth, we are much lower, almost on the plains.

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