La Cantina

Una cantina nata senza compromessi, fatta di anni e anni di assaggi e approfondimenti, ve la presentiamo nuda e libera da ogni preconcetto.

Sono “Vini Veri”, che corrispondono ad un accurata selezione del nostro “Sommelier Evangelista”, che parte dal bicchiere e finisce nella vigna, attraverso il produttore, il terroir, il clima.

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title:(Italiano) Tavolo backup 28-09-2020 Tartufo

text:Sorry, this entry is only available in Italian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. Menù Oggi proponiamo anche...   Razza, Scarola e Olio all'Acciuga € 18 Scottata di Tonno su salsa di Lattuga € 18 ∼ Spaghetti alle Vongole € 20 Chitarra al Curry, Gamberi, Pomodoro Verde e Zucchina € 18 Paccheri con Guancia di Vitello e  Fonduta di Parmigiano € 18  ∼ Fritto € 25 Branzino Orbetello al Forno  € 75 al kilo ∼ Macaron al Cacao, crema al Tiramisù, salsa Moka € 10 I Crudi Carpaccio Carpaccio di Pescato del Giorno 18 Tartar Tartar di Pescato del Giorno 18 Assaggio di Crudità e Acidità un assaggio del nostro modo di fare il Crudo con Carpaccio del Pescato del giorno, Tartar del Pescato del giorno, Seppia, Crostaceo del giorno 25 Crudità e Acidità (Attenzione, lunga preparazione) Varietà di pesci dei nostri mari, abbinati a petali di Frutta e Verdura, con almeno: 5 assaggi di Carpacci diversi, tre assaggi di Tartar, Seppia e Crostacei del giorno 40 Ostriche Selvagge, tre pezzi 10 Scampi Crudi 25 Antipasti   Povero Pesce Fagiolo, Muggine e  Bottarga 16 Bruschetta al Lardo di Mare 12 'Cocktail di Gamberi' Gamberi Biondi ( e non solo ) e salsa Aurora 20 Quattro Passi in Riva al Mare Quattro assaggi di antipasti (solo per tutto il tavolo, pezzo a persona) 35 'Tonno del Chianti ' Sfilacci di Capocollo con Fagioli Schiaccioni 16 Primi piatti I Maltagliati Gallinella, Zucchine, e Olive18Gli Etruschini Gamberi e Friggitelli18Lo Gnocco di patate Tracina e Pomodori16Il Risotto Seppia e Bieta20Il Raviolo di Stracotto, Patate e Robiola16Lo Gnudo con Fonduta di Parmigiano16  Secondi piatti Muggine in salsa Mugnaia, con Patata Schiacciata 22 Calamaro ripieno di Pane Pomodoro e Basilico, Cavolo romanesco 22 Tornando dal Mercato Che si potrebbe chiamare Cacciucco 2.0 25 Insalata della Salute Valorizzazione di Pescato al Vapore, con Frutta e Verdura 35 Coniglio ripieno al Rosmarino con Patate al Forno 24 SPECIALE TARTUFO Antipasti al Tartufo Tartar al Tartufo20con Tartufo Bianco fresco 4 g35Cream di Zucca  al Tartufo20con Tartufo Bianco fresco 4 g35Primi al Tartufo Ravioli di Stracotto con Patata e Robiola al Tartufo20con Tartufo Bianco fresco 5 g40Risotto al Tartufo20con Tartufo Bianco fresco 5 g40Tagliolino al Tartufo ( non disp.)20con Tartufo Bianco fresco 5 g40Secondi al Tartufo Patata Uovo e Fonduta al Tartufo20con Tartufo Bianco fresco 5 g40      Tartufo Bianco fresco  extra ( al grammo )6  Contorni Fagiolo Lucchese 7 Pomodori e Cipolla 7 Patete al Forno al Rosmarino 7         Dessert Marrs Mousse al Caramello ricoperta di Cioccolato, Crema al latte di Mandorla, Croccante, Fiordilatte 10 Il Semifreddo alla Frutta caramellata 10 Ananas Carpaccio di Ananas marinato al Pepe Rosa e Ginger, sorbetto al Limone, Peperoncino candito  10 Degustazione Cioccolato Selezioni Monorigini diverse provenienze e intensità  12 Un Classico Toscano Vin Santo  e Cantucci di Ns Produzione 15     Vini dolci al Bicchiere Moscato d’Asti 2016 - Bera Vittorio 10 Passito di Pantelleria 2008 - Ferrandes 10 Malvasia delle Lipari 2014 - Colosi 10 Château Suduirant 2009 - Castelnau de Suduriant 25 Sauternes 2001 - Château Suduirant 35 Vin Santo 1998 - Caparsa 20 Organic Port ‘Terra Prima’ NV - Fonseca 10 Vintage Port 1997 - Taylor’s 20 Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2008 - Disznókó 10 Tokaji Aszú 6 Puttonyos 1993 - Nyulaszo 25 'Fino' Jerez-xeres-scherry NV - Fernando de Castilla 10 Pedro Xiemenez, jerez-xeres-sherry NV - Emilio Hidalgo 10 Distillati La Grappa di Barolo NV - Sibona 10 Grappa 'Tre Soli' 2001 - Berta 20 Gin Mare NV - Gin Mare 10 Alpemare NV - Liquore del Fortino 10 Calvados Pays D’Auge ans NV - Michèle Giard 10 Calvados Pays D’Auge 8 ans NV - Christian Drouin 15 Diplomatico Ron Antiguo Riserva, Venezuela NV - Destillerias Unitas 10 Dzama Rhum Vieux, Madagascar 1988 - Vidzar 15 Hampden Pure Single Rum, Jamaican NV - Conte de Cuba 20 Artist’s Blend, Blended Scotch Whisky NV - Compass Box 15 Glasgow Blend, Blended Scotch Whisky NV - Compass Box 10 Highland Heart Sherry Cask Malt, Single Malt Scotch Whisky 2001 - W&M 15 The Glenturret Oak Casks, Single Higland Malt Scotch Whisky NV - Om. 10 Amrut, Indian Single Malt Whisky NV - Amrut 20 Armagnac Clos Martin VSOP 8 anni 1989 - Clos Martin 25 Cognac lot n° 76 XO selection NV - Tesseron 30 Rum, Cognac, Brandy NV - Generico 8 Grappa, Amaro, Liomncello NV - Generico 8 Menù degustazione IL MENÙ ‘SPECCHIO’ ‘PESCANDO’ TRA I PIATTI DEL GIORNO 7 Piatti Che lo Chef sceglie tra le proposte in menù Il Costo del menù a persona è di € 75 viene eseguito SOLO per tutto il tavolo 9 Piatti Che lo Chef sceglie tra le proposte in menù Il Costo del menù a persona è di € 95 viene eseguito SOLO per tutto il tavolo Il pesce e la carne, vengono serviti crudi solo previo abbattimento rapido della temperatura e conservazione a temperatura negativa come previsto dalle leggi di settore. Lo stesso sistema viene usato per lavorazione e/o stoccaggio di quasi tutte le materie prime. I Crostacei, se non provenienti da pescatori locali, sono di Mazara del Vallo e Porto Santo Spirito prevalentemente, abbattuti a bordo. Non esitare a chiederci la tracciabilità dei crostacei del giorno. ___ Non ci pare giusto spalmare costi sulle portate perché penalizza sempre chi consuma di più. Per questo motivo, un coperto di 5 euro viene calcolato per ogni persona che consuma solo una portata. Un coperto di 3 euro viene calcolato per ogni persona che consuma solo due portate. Nessun coperto  viene calcolato per ogni persona che consuma 3 o più portate.

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title:Health and Safety

text:Test We always cared about your safety as we care about ours. Today the service in the dining room and kitchen has been further remodeled in compliance with the new sector laws and regulations, which we have implemented and integrated to facilitate the prevention and containment of the spread of Covid-19. Restaurants (especially where the distance between the tables has always been sufficiently guaranteed) and hotels are safe places. We will take care of you. Our specially designed system requires only a few precautions on your end. We will take care of the rest, so that you can serenely spend your evening, safely, in peace. Some Small Guidelines that we kindly ask you to follow: AT THE RESTAURANT Always reserve and communicate if further interpersonal distance between diners at the same table is required; Use the mask throughout the restaurant, except when sitting at your table; Sanitize your hands at the entrance and exit with the products at your disposal; Do not use the toilette simultaneously with other people.     AT THE B&B Communicate the arrival time so that the room can be further sanitized just before your arrival; Use the mask in the whole B&B, except when you are in your room; Sanitize your hands at the entrance and exit with the products at your disposal.     Us for You We have changed many internal dynamics to limit critical points and improve service; In the kitchen, in the dining room and at the reception, we work with suitable protection systems; Before and after coming into contact with food or approaching customers to serve them, we sanitize our hands with specific products; All the rooms are sanitized and aired continuously; The service will be carried out in the garden throughout the summer; The tables have been further spaced and their number reduced; Possibility of booking indoor room for exclusive use for 12/14 people table; The menu has been digitized, it can be consulted through your own or our devices that are sanitized before and after each use; The areas of the restaurant, the kitchen and the rooms of the B&B are sanctified with specific alcohol-based products, all certified, and also with ozone sanitization systems.    

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title:(Italiano) Tavolo

text:Menù Oggi proponiamo anche...   Razza e Crema di Zucca € 18 Tonno allunga e salsa di Lattuga € 18 ∼ Ravioli di Baccalà, Cavolo Nero e Borlotti € 20 Chitarra al Limone e Pepe con Gamberi e Finferli € 22 Paccheri con Guancia di Vitello e  Fonduta di Parmigiano € 18  ∼ Tracina con Patate e Finferli € 25 ∼                                                                                 Pera Cotta e Gelato al Cioccolato € 10 Sfoglia Croccante con Crema alla Vaniglia e scaglie di Cioccolato € 10 Crêpes di Farina di Castagne con Ricotta e crema inglese all'Arancia € 10 I Crudi Carpaccio Carpaccio di Pescato del Giorno 18 Tartar Tartar di Pescato del Giorno 18 Assaggio di Crudità e Acidità un assaggio del nostro modo di fare il Crudo con Carpaccio del Pescato del giorno, Tartar del Pescato del giorno, Seppia, Crostaceo del giorno 25 Crudità e Acidità (Attenzione, lunga preparazione) Varietà di pesci dei nostri mari, abbinati a petali di Frutta e Verdura, con almeno: 5 assaggi di Carpacci diversi, tre assaggi di Tartar, Seppia e Crostacei del giorno 40 Ostriche Selvagge, tre pezzi 10 Scampi Crudi 25 Antipasti   Povero Pesce Fagiolo, Muggine e  Bottarga 16 Bruschetta al Lardo di Mare 12 'Cocktail di Gamberi' Gamberi Biondi ( e non solo ) e salsa Aurora 20 Quattro Passi in Riva al Mare Quattro assaggi di antipasti (solo per tutto il tavolo, pezzo a persona) 35 'Tonno del Chianti ' Sfilacci di Capocollo con Fagioli Schiaccioni 16 Primi piatti I Maltagliati Gallinella, Zucchine, e Olive18Gli Etruschini Gamberi e Friggitelli18Lo Gnocco di patate Tracina e Pomodori16Il Risotto Seppia e Bieta20Il Raviolo di Stracotto, Patate e Robiola16Lo Gnudo con Fonduta di Parmigiano16  Secondi piatti Muggine in salsa Mugnaia, con Patata Schiacciata 22 Calamaro ripieno di Pane Pomodoro e Basilico, Cavolo romanesco 22 Tornando dal Mercato Che si potrebbe chiamare Cacciucco 2.0 25 Insalata della Salute Valorizzazione di Pescato al Vapore, con Frutta e Verdura 35 Coniglio ripieno al Rosmarino con Patate al Forno 24 SPECIALE TARTUFO Antipasti al Tartufo Tartar al Tartufo20con Tartufo Bianco fresco 4 g35Cream di Zucca  al Tartufo20con Tartufo Bianco fresco 4 g35Primi al Tartufo Ravioli di Stracotto con Patata e Robiola al Tartufo20con Tartufo Bianco fresco 5 g40Risotto al Tartufo20con Tartufo Bianco fresco 5 g40Tagliolino al Tartufo ( non disp.)20con Tartufo Bianco fresco 5 g40Secondi al Tartufo Patata Uovo e Fonduta al Tartufo20con Tartufo Bianco fresco 5 g40      Tartufo Bianco fresco  extra ( al grammo )6  Contorni Fagiolo Lucchese 7 Pomodori e Cipolla 7 Patete al Forno al Rosmarino 7         Dessert Marrs Mousse al Caramello ricoperta di Cioccolato, Crema al latte di Mandorla, Croccante, Fiordilatte 10 Il Semifreddo alla Frutta caramellata 10 Ananas Carpaccio di Ananas marinato al Pepe Rosa e Ginger, sorbetto al Limone, Peperoncino candito  10 Degustazione Cioccolato Selezioni Monorigini diverse provenienze e intensità  12 Un Classico Toscano Vin Santo  e Cantucci di Ns Produzione 15     Vini dolci al Bicchiere Moscato d’Asti 2016 - Bera Vittorio 10 Passito di Pantelleria 2008 - Ferrandes 10 Malvasia delle Lipari 2014 - Colosi 10 Château Suduirant 2009 - Castelnau de Suduriant 25 Sauternes 2001 - Château Suduirant 35 Vin Santo 1998 - Caparsa 20 Organic Port ‘Terra Prima’ NV - Fonseca 10 Vintage Port 1997 - Taylor’s 20 Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2008 - Disznókó 10 Tokaji Aszú 6 Puttonyos 1993 - Nyulaszo 25 'Fino' Jerez-xeres-scherry NV - Fernando de Castilla 10 Pedro Xiemenez, jerez-xeres-sherry NV - Emilio Hidalgo 10 Distillati La Grappa di Barolo NV - Sibona 10 Grappa 'Tre Soli' 2001 - Berta 20 Gin Mare NV - Gin Mare 10 Alpemare NV - Liquore del Fortino 10 Calvados Pays D’Auge ans NV - Michèle Giard 10 Calvados Pays D’Auge 8 ans NV - Christian Drouin 15 Diplomatico Ron Antiguo Riserva, Venezuela NV - Destillerias Unitas 10 Dzama Rhum Vieux, Madagascar 1988 - Vidzar 15 Hampden Pure Single Rum, Jamaican NV - Conte de Cuba 20 Artist’s Blend, Blended Scotch Whisky NV - Compass Box 15 Glasgow Blend, Blended Scotch Whisky NV - Compass Box 10 Highland Heart Sherry Cask Malt, Single Malt Scotch Whisky 2001 - W&M 15 The Glenturret Oak Casks, Single Higland Malt Scotch Whisky NV - Om. 10 Amrut, Indian Single Malt Whisky NV - Amrut 20 Armagnac Clos Martin VSOP 8 anni 1989 - Clos Martin 25 Cognac lot n° 76 XO selection NV - Tesseron 30 Rum, Cognac, Brandy NV - Generico 8 Grappa, Amaro, Liomncello NV - Generico 8 Menù degustazione IL MENÙ ‘SPECCHIO’ ‘PESCANDO’ TRA I PIATTI DEL GIORNO 7 Piatti Che lo Chef sceglie tra le proposte in menù Il Costo del menù a persona è di € 75 viene eseguito SOLO per tutto il tavolo 9 Piatti Che lo Chef sceglie tra le proposte in menù Il Costo del menù a persona è di € 95 viene eseguito SOLO per tutto il tavolo Il pesce e la carne, vengono serviti crudi solo previo abbattimento rapido della temperatura e conservazione a temperatura negativa come previsto dalle leggi di settore. Lo stesso sistema viene usato per lavorazione e/o stoccaggio di quasi tutte le materie prime. I Crostacei, se non provenienti da pescatori locali, sono di Mazara del Vallo e Porto Santo Spirito prevalentemente, abbattuti a bordo. Non esitare a chiederci la tracciabilità dei crostacei del giorno. ___ Non ci pare giusto spalmare costi sulle portate perché penalizza sempre chi consuma di più. Per questo motivo, un coperto di 5 euro viene calcolato per ogni persona che consuma solo una portata. Un coperto di 3 euro viene calcolato per ogni persona che consuma solo due portate. Nessun coperto  viene calcolato per ogni persona che consuma 3 o più portate.

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title:Cookie Policy

text:Cookie Policy for Pesce Briaco This is the Cookie Policy for Pesce Briaco, accessible from https://pescebriaco.it/ What Are Cookies As is common practice with almost all professional websites this site uses cookies, which are tiny files that are downloaded to your computer, to improve your experience. This page describes what information they gather, how we use it and why we sometimes need to store these cookies. We will also share how you can prevent these cookies from being stored however this may downgrade or 'break' certain elements of the sites functionality. How We Use Cookies We use cookies for a variety of reasons detailed below. Unfortunately in most cases there are no industry standard options for disabling cookies without completely disabling the functionality and features they add to this site. It is recommended that you leave on all cookies if you are not sure whether you need them or not in case they are used to provide a service that you use. Disabling Cookies You can prevent the setting of cookies by adjusting the settings on your browser (see your browser Help for how to do this). Be aware that disabling cookies will affect the functionality of this and many other websites that you visit. Disabling cookies will usually result in also disabling certain functionality and features of the this site. Therefore it is recommended that you do not disable cookies. The Cookies We Set Email newsletters related cookies This site offers newsletter or email subscription services and cookies may be used to remember if you are already registered and whether to show certain notifications which might only be valid to subscribed/unsubscribed users. Forms related cookies When you submit data to through a form such as those found on contact pages or comment forms cookies may be set to remember your user details for future correspondence. Site preferences cookies In order to provide you with a great experience on this site we provide the functionality to set your preferences for how this site runs when you use it. In order to remember your preferences we need to set cookies so that this information can be called whenever you interact with a page is affected by your preferences. Third Party Cookies In some special cases we also use cookies provided by trusted third parties. The following section details which third party cookies you might encounter through this site. This site uses Google Analytics which is one of the most widespread and trusted analytics solution on the web for helping us to understand how you use the site and ways that we can improve your experience. These cookies may track things such as how long you spend on the site and the pages that you visit so we can continue to produce engaging content. For more information on Google Analytics cookies, see the official Google Analytics page. From time to time we test new features and make subtle changes to the way that the site is delivered. When we are still testing new features these cookies may be used to ensure that you receive a consistent experience whilst on the site whilst ensuring we understand which optimisations our users appreciate the most. We also use social media buttons and/or plugins on this site that allow you to connect with your social network in various ways. For these to work the following social media sites, will set cookies through our site which may be used to enhance your profile on their site or contribute to the data they hold for various purposes outlined in their respective privacy policies. More Information For more information feel free to contact us at: info@pescebriaco.it

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title:Privacy Policy

text:Privacy Policy for Pesce Briaco At Pesce Briaco, accessible from https://pescebriaco.it/, one of our main priorities is the privacy of our visitors. This Privacy Policy document contains types of information that is collected and recorded by Pesce Briaco and how we use it. If you have additional questions or require more information about our Privacy Policy, do not hesitate to contact us. This Privacy Policy applies only to our online activities and is valid for visitors to our website with regards to the information that they shared and/or collect in Pesce Briaco. This policy is not applicable to any information collected offline or via channels other than this website. Consent By using our website, you hereby consent to our Privacy Policy and agree to its terms. Information we collect The personal information that you are asked to provide, and the reasons why you are asked to provide it, will be made clear to you at the point we ask you to provide your personal information. If you contact us directly, we may receive additional information about you such as your name, email address, phone number, the contents of the message and/or attachments you may send us, and any other information you may choose to provide. When you register for an Account, we may ask for your contact information, including items such as name, company name, address, email address, and telephone number. How we use your information We use the information we collect in various ways, including to: Provide, operate, and maintain our webste Improve, personalize, and expand our webste Understand and analyze how you use our webste Develop new products, services, features, and functionality Communicate with you, either directly or through one of our partners, including for customer service, to provide you with updates and other information relating to the webste, and for marketing and promotional purposes Send you emails Find and prevent fraud Log Files Pesce Briaco follows a standard procedure of using log files. These files log visitors when they visit websites. All hosting companies do this and a part of hosting services' analytics. The information collected by log files include internet protocol (IP) addresses, browser type, Internet Service Provider (ISP), date and time stamp, referring/exit pages, and possibly the number of clicks. These are not linked to any information that is personally identifiable. The purpose of the information is for analyzing trends, administering the site, tracking users' movement on the website, and gathering demographic information. Cookies and Web Beacons Like any other website, Pesce Briaco uses 'cookies'. These cookies are used to store information including visitors' preferences, and the pages on the website that the visitor accessed or visited. The information is used to optimize the users' experience by customizing our web page content based on visitors' browser type and/or other information. For more general information on cookies, please read our Cookies Policy. Third Party Privacy Policies Pesce Briaco's Privacy Policy does not apply to other advertisers or websites. Thus, we are advising you to consult the respective Privacy Policies of these third-party ad servers for more detailed information. It may include their practices and instructions about how to opt-out of certain options. You can choose to disable cookies through your individual browser options. To know more detailed information about cookie management with specific web browsers, it can be found at the browsers' respective websites. Children's Information Another part of our priority is adding protection for children while using the internet. We encourage parents and guardians to observe, participate in, and/or monitor and guide their online activity. Pesce Briaco does not knowingly collect any Personal Identifiable Information from children under the age of 13. If you think that your child provided this kind of information on our website, we strongly encourage you to contact us immediately and we will do our best efforts to promptly remove such information from our records.

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title:The Inn--copy

text:Test Surrounded by the quiet of the hills the Locanda del Pesce Briaco welcomes you just outside Lucca's city walls. A stone's throw from nature, history and the sea is the perfect starting point to enjoy all that Tuscany has to offer. Ideal base to reach Lucca (only 5 comfortable Km) Pisa (25 km), Florence (75 km), the Garfagnana, Versilia and all the main beauties of the Tuscan coast and hinterland. In the evening, you can let yourself be pampered in our restaurant. The rooms: simple as in an inn must be, but cozy and furnished with a typical taste of Tuscan style. Equipped with private bathroom, television, hairdryer and courtesy kit. The rooms overlook the garden of the Restaurant below, some are furnished with family furniture.

excerpt:Una cantina nata senza compromessi, fatta di anni e anni di assaggi e approfondimenti, ve la presentiamo nuda e libera da ogni preconcetto. Sono “Vini Veri”, che corrispondono ad un accurata selezione del nostro “Sommelier Evangelista”, che parte dal bicchiere e finisce nella vigna, attraverso il produttore, il terroir, il clima.

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title:The Inn

text:Test Surrounded by the quiet of the hills the Locanda del Pesce Briaco welcomes you just outside Lucca's city walls. A stone's throw from nature, history and the sea is the perfect starting point to enjoy all that Tuscany has to offer. Ideal base to reach Lucca (only 5 comfortable Km) Pisa (25 km), Florence (75 km), the Garfagnana, Versilia and all the main beauties of the Tuscan coast and hinterland. In the evening, you can let yourself be pampered in our restaurant. The rooms: simple as in an inn must be, but cozy and furnished with a typical taste of Tuscan style. Equipped with private bathroom, television, hairdryer and courtesy kit. The rooms overlook the garden of the Restaurant below, some are furnished with family furniture.

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title:Opening hours

text:Test The Inn Open all year round. We strongly advise to book an appointment, so we'll be able to refresh and sanitize the room with the new anti Covid-19 regulations and our supplementary safety standards. The Restaurant Lunch: on Saturdays from 12:00 to 15:30 (on reservation other days/timings, feel free to contact us for a free quote). Dinner: from Monday to Saturday from 19:00 to 23:00 (on reservation other days/timings, feel free to contact us for a free quote). July and August: open every evening for dinner only, from 19:00. Closings Usually the first week of January and another one between the end of February and the beginning of March. Open week-end only during some winter periods. Always book the table to avoid surprises.  

excerpt:Una cantina nata senza compromessi, fatta di anni e anni di assaggi e approfondimenti, ve la presentiamo nuda e libera da ogni preconcetto. Sono “Vini Veri”, che corrispondono ad un accurata selezione del nostro “Sommelier Evangelista”, che parte dal bicchiere e finisce nella vigna, attraverso il produttore, il terroir, il clima.

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title:Celebrate New Year in Pesce Briaco

text:Back to Blog Test September, 2016 Anche quest’anno Vi aspettiamo per brindare insieme al nuovo anno. Il Menù è alla carta Prepareremo anche 2 menù degustazione facoltativi al prezzo di 60 e 90 euro. Come sempre, sono graditi clienti che prenotano presto e desiderano passare la mezzanotte con gli amici.. siamo organizzati per una cena più veloce del solito. Per chi desidera passare con noi la mezzanotte, saremo felici di brindare con Voi al nuovo anno! Disponiamo di Due Sale Distinte con camino funzionante a vista, disponibili anche in esclusiva   Il menù sarà leggermente ristretto, pertanto Vi preghiamo di segnalare in fase di prenotazioni: gravi allergie, intolleranze significanti, richiesta di piatti di carne. ristorante@pescebriaco.it 0583 332091

excerpt:This year we are waiting for you to celebrate the New Year together.

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title:(Italiano) Ieri per dovere… Oggi per piacere: l’affumicatura

text:Sorry, this entry is only available in Italian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. Back to Blog Test 10 September, 2016 L’affumicatura è una tecnica antica, ma oggi tornata a essere assai attuale, ripresa dai grandi chef in tutto il mondo che la declinano a loro piacimento. C’è chi affumica con legno (che a seconda della tipologia di pianta regala dolcezza o cede note fruttate o ancora consente uno spunto grintoso e deciso) e chi invece preferisce le erbe, siano fieno, rosmarino o foglie di vegetali dall’orto o della pianta del tè. un classico in menù - "Diversamente conservati" Photograph by Olga Rudakova Che si tratti di affumicatura a freddo, il cui principale scopo è da sempre la mera conservazione degli alimenti, a caldo o tramite il surriscaldamento di un liquido, con i vapori che arricchiscono di sapore i cibi senza un contatto diretto con legno ed erbe, certo è che un prodotto affumicato è delicatamente trasformato in qualcosa di totalmente nuovo. Partendo dai principi di un metodo antico che serviva per conservare gli alimenti, arriviamo a seguire gli stessi principi ma riducendone in maniera significativa i tempi di fusione o infusione. Anche noi a Pesce Briaco, che amiamo la tecnica almeno quanto la qualità della materia prima che usiamo, ci divertiamo a sperimentare tipi di conservazione originali: nel piatto ormai un classico in menù, Diversamente conservati, restano intatte le proprietà nutritive che caratterizzano il pesce, mentre ci concediamo di giocare sulla complessità e sfumatura dei sapori, per stuzzicare la vostra fantasia. Tutto cambia, ma niente cambia... quindi rilassatevi, date uno sguardo alla bellezza del piatto nel suo insieme e poi avventuratevi con il primo boccone... Quale sarà il nostro prossimo articolo? Iscriviti, ci farebbe molto piacere informarti per primo! First Name Last Name Email Address Subscribe

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Sorry, this entry is only available in Italian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. L’affumicatura è una tecnica antica, ma oggi tornata a essere assai attuale, ripresa dai grandi chef in tutto il mondo che la declinano a loro piacimento.

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title:Natale, tempo di cene aziendali: ecco cosa non fare...

text:Back to Blog Test 10 September, 2016 Le feste si avvicinano e, puntuale, arriva l’appuntamento con la più attesa (e spesso anche divertente) delle occasioni aziendali: la cena degli auguri. Una serata pensata per voi, per rilassarvi in compagnia dei colleghi più simpatici, quelli che magari vi capita raramente di incrociare nei corridoi, insomma: buon cibo e vino da godersi, il personale ringraziamento dei vostri capi che sapete di meritare. Ma... c’è un ma. La cena aziendale è anche un momento assolutamente delicato, da gestire con abilità e diplomazia, irto di trappole e tranelli spesso invisibili che rischiano di rendere più difficile la vostra vita in ufficio a partire dal giorno successivo. Vediamo cosa ricordarsi di fare sempre/non fare mai: Non esagerare con toni di voce, atteggiamento, confidenza nei confronti dei vostri superiori, alcol ingerito, abbigliamento provocante: la cena aziendale di Natale dura l’arco di una serata, il mattino dopo rientrerete tutti nei ranghi e... meglio non aver ecceduto. Informatevi sempre da chi è stato presente gli anni precedenti sul mood della serata e sul locale in cui festeggerete: nulla di peggio che essere fuori sintonia rispetto ai vostri colleghi (immaginatevi in abito da sera in un American Diners o viceversa in abiti informali a una cena di gala...), il classico pesce fuor d’acqua! Evitate le compagnie noiose: se riuscirete strategicamente ad arrivare tra i primi, potrete assicurarvi il posto accanto a chi desiderate e trascorrerete allora un’ottima serata. Qualunque sia la vostra disposizione d’animo, recatevi alla cena aziendale degli auguri di Natale con il più bello e smagliante dei vostri sorrisi: alla fine state per salutare tutti e godervi (forse) qualche giorno di meritato riposo. Ma soprattutto: proponete ai vostri capi (o ai vostri colleghi, se si tratta degli auguri informali, non ufficiali) il locale giusto: Pesce Briaco! Adesso che avete ben chiare le regole per godervi la serata, rilassatevi. Appoggiatevi allo schienale e socchiudete gli occhi beatamente. Se sarete dei nostri, vi coccoleremo con menù su misura, piatti confortevoli e saporiti, innaffiati dai vini della nostra cantina. I nostri chef Maurizio Marsili e Alessandro Lucchinelli cucineranno per voi e l’oste Andrea Maggi vi scorterà sani e salvi sino alla fine, raccontandovi dei piatti che assaggerete, e facendovi anche un po’ sorridere... in fin dei conti per le feste siamo tutti più buoni. E che Natale sia! Quale sarà il nostro prossimo articolo? Iscriviti, ci farebbe molto piacere informarti per primo! First Name Last Name Email Address Subscribe

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title:Le degustazioni a Pesce Briaco: Il mondo degli Orange Wine

text:Back to Blog Test 10 September, 2016 Adesso li chiamano Orange Wine, termine coniato per il colore arancionato dovuto alla lunga permanenza del mosto a contatto con le bucce durante la vinificazione (tecnica detta, appunto, macerazione lunga). Ci siamo appassionati di questi vini una decina di anni fa, a una delle tante degustazioni sui vini cosiddetti "naturali". Per questo siamo stati assai lieti di dedicare una delle prime degustazioni a questo tema e il nostro intuito non ci tradiva: abbiamo avuto moltissime richieste di partecipazione che non abbiamo potuto soddisfare e meditiamo quindi di organizzare una seconda serata quanto prima. Ecco i vini degustati Photograph by Andrea Maggi 2004-Ribolla Anfora-Gravner2003-Jakot 1 LT-Radikon2007-Ribolla-Podversic2004-Pinot Grigio-Bressan2005-Sialis Grigio-Terpin2007-Jakot-Princic La serata è stata magistralmente condotta da Urano Cupisti, che ha introdotto il tema in modo elegante ed esauriente (come sempre!), dando precise indicazioni sia sui produttori che sui vini degustati. Abbiamo scelto le tre tipologie di uve friulane che più si addicono alla produzione di questi vini e, come vi abbiamo abituati, i vini sono stati serviti alla cieca. Non sono mancate le sorprese... I vini erano perfattamente conservati e gli stili abbastanza riconoscibili tra loro (Radikon, per esempio, è stato centrato da tutti gli avventori). Grande indecisione invece per decretare la bottiglia più performante. Attenzione, non il vino più buono… dato che sarebbe riduttivo parlare del più buono quando i livelli sono così alti! L’indecisione è stata tra due bottiglie stratosferiche e alla fine, quasi per tutti, Bressan 2004 Pinot Grigio è stata la bottiglia più apprezzata, seguita a ruota da Gravner. La cucina, come sempre capitanata dal duo Marsili-Lucchinelli, ha sfornato piatti che andavano ad abbinarsi con i vini proposti. Una menzione particolare al Piedino di porco con insalata di cavolo estivo e alla Rapa rossa cotta sottovuoto con ricotta al tartufo e guanciale affumicato croccante. Quale sarà il nostro prossimo articolo? Iscriviti, ci farebbe molto piacere informarti per primo! First Name Last Name Email Address Subscribe

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title:Il Re della tavola: Il Tartufo Bianco da Alba a Pesce Briaco

text:Back to Blog Test 10 September, 2016 Questa è decisamente la stagione del Tartufo Bianco. E noi siamo partiti per raggiungere in Piemonte un tartufaio di fiducia, che da anni conosciamo, per l’incredibile esperienza di seguirlo a caccia di tartufi. Abituati come siamo a utilizzarlo nelle nostre preparazioni, stavolta ci siamo soffermati a riflettere (e abbiamo posto molte domande al nostro amico piemontese) su questioni teoriche, su quanto accade prima della gloriosa grattugiata nel piatto. Il Tartufo Bianco da Alba Photograph by Andrea Maggi I tartufi, innanzitutto, presentano forme differenti: quelli tondeggianti, dall’aspetto più regolare, sono spesso, proprio per la forma esteticamente più gradevole, maggiormente richiesti. Ma a quelli bitorzoluti spetta il primato del sapore: essendo nati in un terreno molto più duro e compatto, hanno fatto fatica a crescere e, come le radici delle viti ostinate a ricercare la profondità, sono quelli che avranno più complessità d’aroma. Il colore esterno è ocra o giallo olivastro e tende a schiarirsi man mano che si asciuga dell’umidità del terreno. Il colore interno, invece, è bianco-giallastro, con sfumature marroncine che variano a secondo della maturazione, del tipo di suolo e della pianta con cui vive in simbiosi. Per esempio i tartufi che nascono vicino alle querce tendono al color nocciola, mentre quelli che crescono vicino ai faggi, al rossiccio. Troverete i tartufi piemontesi a Pesce Briaco in alcuni piatti del menù autunnale e in alcuni special che saremo felici di proporvi e raccontarvi quando ci verrete a trovare. Quale sarà il nostro prossimo articolo? Iscriviti, ci farebbe molto piacere informarti per primo! First Name Last Name Email Address Subscribe

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title:Ah già, il nuovo menù!

text:Back to Blog Test 10 September, 2016 L’estate è finita e questi giorni ci hanno fatto ricordare come presto sarà inverno. A fine estate siamo tutti un po’ tristi, le giornate si accorciano, le temperature scendono… ma nel nostro lavoro invece ci sono aspetti per i quali è impossibile non gioire Per esempio è cominciata la stagione del Tartufo e non potevamo non esserne influenzati nella stesura del nuovo menù. Come di consueto, con l’autunno aumenta anche la nostra offerta di piatti di carne. Il Filetto di Fassona al Tartufo, con salsa al Porto Photograph by Olga Rudakova Ecco la Battuta di Calvanina, una razza di Manzo molto simile alla Chianina sia nell’aspetto che nel gusto, tanto da venir chiamata’ Chianina di Montagna’ per il fatto che la si trova nei Monti della Calvana, a nord di Prato. Il Culatello di Zibello, Presidio Slow Food La Pappardella di Ragù di cortile, utilizzando Coniglio, Faraona e Anatra. Il Filetto di Fassona al Tartufo, con salsa al Porto. Un classico, cotto nel burro chiarificato e servito con Scorzonera e scaglie di Tartufo Bianco… Il tartufo… Selezioniamo il tartufo dalle migliori zone, da Alba (forti della collaborazione con uno dei più rinomati cavatori piemontesi), da San Miniato e dalle zone limitrofe, che curiamo personalmente. Abbiamo anche dedicato due menù degustazione al Tartufo ma di questo vi voglio parlare tra qualche giorno in un post dedicato al "Re dellaTavola". Quale sarà il nostro prossimo articolo? Iscriviti, ci farebbe molto piacere informarti per primo! First Name Last Name Email Address Subscribe

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title:Sala della degustazione

text:Degustazioni Una novità assoluta del nuovo progetto "Pesce Briaco" - è la sala polifunzionale che spesso dedicheremo alle Degustazioni. Un tavolo conviviale in rovere antico, per 8/10 avventori, dedicato alle serate'a tema', studiato nei minimi particolari, per rendere confortevole la vostra serata dedicata al vino. All'occorrenza, la sala Degustazioni, può diventare una sala privata ideale per una cena privata o per una degustazione tra amici. Celebrate New Year in Pesce Briaco This year we are waiting for you to celebrate the New Year together. Read More...

excerpt:Degustazioni Una novità assoluta del nuovo progetto “Pesce Briaco” – è la sala polifunzionale che spesso dedicheremo alle Degustazioni. Un tavolo conviviale in rovere antico, per 8/10 avventori, dedicato alle serate’a tema’, studiato nei...

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title:The blog

text:Test A place you can find out about who we are, what we think and what we do. We want to share it with all of you so you can be involved in our days and get to know us. Celebrate New Year in Pesce Briaco menu, news This year we are waiting for you to celebrate the New Year together. (Italiano) Ieri per dovere… Oggi per piacere: l’affumicatura menu, news (Italiano) L’affumicatura è una tecnica antica, ma oggi tornata a essere assai attuale, ripresa dai grandi chef in tutto il mondo che la declinano a loro piacimento. Natale, tempo di cene aziendali: ecco cosa non fare… news La cena aziendale è anche un momento assolutamente delicato, da gestire con abilità e diplomazia, irto di trappole e tranelli spesso invisibili che rischiano di rendere più difficile la vostra vita in ufficio a partire dal giorno successivo. Le degustazioni a Pesce Briaco: Il mondo degli Orange Wine news, tasting Adesso li chiamano Orange Wine, termine coniato per il colore arancionato dovuto alla lunga permanenza del mosto a contatto con le bucce durante la vinificazione (tecnica detta, appunto, macerazione lunga). Il Re della tavola: Il Tartufo Bianco da Alba a Pesce Briaco menu, news Questa è decisamente la stagione del Tartufo Bianco. E noi siamo partiti per raggiungere in Piemonte un tartufaio di fiducia, che da anni conosciamo, per l’incredibile esperienza di seguirlo a caccia di tartufi. Ah già, il nuovo menù! menu, news L’estate è finita e questi giorni ci hanno fatto ricordare come presto sarà inverno. A fine estate siamo tutti un po’ tristi, le giornate si accorciano, le temperature scendono… ma nel nostro lavoro invece ci sono aspetti per i quali è impossibile non gioire. Per esempio è cominciata la stagione del Tartufo e non potevamo non esserne influenzati nella stesura del nuovo menù. Ricotta, chocolate and fig wafer video Questo dolce è nato proprio così, nel nostro parcheggio. Infatti, ad ombreggiare le nostre auto, un bel Fico ci regala dei frutti pazzeschi ed ecco come in questo video, Alessandro prepara una ricetta figlia della natura che ci circonda. Squid Ink Black Tagliolino video Il segreto di ogni piatto non sta solo nell’acquistare la miglior materia prima del giorno, ma preservarla fino al risultato finale. Pesce Briaco on Rotta del Vino e dell’Olio news What could possibly be added to exquisite cuisine paired with good wine? What a wonderful, perfect couple! Yet in an unusual, extreme environment the familiar taste and aroma unfold themselves differently. That was probably how the founders of Rotta del Vino e dell’Olio 2016 came by the idea to send restaurants’ Chiefs out into the sea, to prepare their food on the sailing yachts. A Journey Through Wine video Il nostro tavolo è l’ideale per una vostra cena privata, per le degustazioni a tema che vi proporremmo a cadenza settimanale, e sarà per noi anche un modo di farvi conoscere la nostra cantina, le nostra scelte. Crudités & Tartness video Each fish brings with it its own characteristics and its own “moods.” After studying our seas, we lay out in front of you the essence of our catch of the day and of the season. Be it a rockling fish (Mostella), a cuttlefish or a dolphinfish, we serve it “nature”, with just a dash of olive oil and salt, accompanied by seasonal fruit that highlights the contrasting tartness allowing you to enjoy every dish at its best… The Verdicchio Crossroad news, wines There are many wine tastings. Nevertheless, some remain deeply etched in our memories for a long time. In late August, we came together as a team to participate in an event organized by PR comunicazione: The Verdicchio Crossroad… Welcome to our Restaurant video All roads lead to “Pesce Briaco”! It is better if we indicate you a single road, the easiest way. Sometimes the navigator will take you to the top of Pieve Santo Stefano, but in truth, we are much lower, almost on the plains.

excerpt:A place you can find out about who we are, what we think and what we do. We want to share it with all of you so you can be involved in our days and get to know us.

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title:Ricotta, chocolate and fig wafer

text:Back to Blog Test 10 September, 2016 The beauty of living in the midst of nature is being able to tap into all that surrounds us. In addition to our fruit trees and to our small vegetable and herb gardens, every month, nature offers us seasonal fruits that are the source of our inspiration. Our dessert was born just like that, in our parking lot. In addition to providing shade for our cars, a breathtaking fig tree offers us succulent fruits. In this video, Alessandro shares his recipe, the offspring of our surrounding nature. Subscribe to our YouTube Channel Want new articles before they get published?Subscribe to our Awesome Newsletter. First Name Last Name Email Address Subscribe

excerpt:Questo dolce è nato proprio così, nel nostro parcheggio. Infatti, ad ombreggiare le nostre auto, un bel Fico ci regala dei frutti pazzeschi ed ecco come in questo video, Alessandro prepara una ricetta figlia della natura che ci circonda.

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title:Squid Ink Black Tagliolino

text:Back to Blog Test 10 September, 2016 The secret of every dish not only rests in purchasing the best ingredients of the day, but also in preserving them until the final result. Only this way, our effort makes sense. Only this way, we are able to bring to the table something we believe in deeply, namely enhancing every product we come across when we choose what later will become a "Living Dish".. Subscribe to our YouTube Channel Want new articles before they get published? Subscribe to our Awesome Newsletter. First Name Last Name Email Address Subscribe

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title:Pesce Briaco on Rotta del Vino e dell’Olio

text:Back to Blog Test 10 September, 2016 What could possibly be added to exquisite cuisine paired with good wine? What a wonderful, perfect couple! Yet in an unusual, extreme environment the familiar taste and aroma unfold themselves differently. That was probably how the founders of Rotta del Vino e dell'Olio 2016 came by the idea to send restaurants' Chiefs out into the sea, to prepare their food on the sailing yachts. Yacht Crew Maria Victoria Photograph by Olga Rudakova The yacht crews took part in the regatta, while the restaurant teams worked to showcase their dishes to the jury after they have reached the finish line. And also, of course, to feed and regale the crew with wine. Our wonderful Chiefs Maurizio Marsili and Alessandro Luccinelli were there with the dish Diversamento Conservati. It is a popular dish in our menu, but they freshened it up for the regatta.. Mackerel filet, anchovies, eel filet coupled with marinated sweet onions, some soft mashed potatoes, chips made from celeriac and beetroot – delicate tastes and different textures emphasize and underline each other. It was obvious that everyone enjoyed 25th of September at Cala de'Medici: the yacht crews, the restaurant teams, the jury and the guests of the event. When you take a small piece of the most delicate eel with tomato and herb salsa, drink some Sauvignon, the wind in the sails, the warm and gentle sun and neverending watery waste turn your dinner into a true adventure. Create new experiences for yourself! We look forward to seeing you! Want new articles before they get published?Subscribe to our Awesome Newsletter! First Name Last Name Email Address Subscribe

excerpt:What could possibly be added to exquisite cuisine paired with good wine? What a wonderful, perfect couple! Yet in an unusual, extreme environment the familiar taste and aroma unfold themselves differently. That was probably how the founders of Rotta del Vino e dell’Olio 2016 came by the idea to send restaurants’ Chiefs out into the sea, to prepare their food on the sailing yachts.

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title:A Journey Through Wine

text:Back to Blog Test 10 September, 2016 We created a table with convivial evenings centred on wine in mind. A large table for 8/10 people in a separate room with a working fireplace and air conditioning. An ideal venue for your private dinner and for theme tastings that take place every week. An opportunity for us to introduce you to our cellar and to our wine selection. We will accompany you on a journey through wine, "a companionable stroll, a bit as Aristotle and his disciples used to do, but with a glass of wine in our hands. A lovely walk".. Subscribe to our YouTube Channel Want new articles before they get published? Subscribe to our Awesome Newsletter. First Name Last Name Email Address Subscribe

excerpt:Il nostro tavolo è l’ideale per una vostra cena privata, per le degustazioni a tema che vi proporremmo a cadenza settimanale, e sarà per noi anche un modo di farvi conoscere la nostra cantina, le nostra scelte.

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title:Crudités & Tartness

text:Back to Blog Test 10 September, 2016 Each fish brings with it its own characteristics and its own "moods." After studying our seas, we lay out in front of you the essence of our catch of the day and of the season. Be it a rockling fish (Mostella), a cuttlefish or a dolphinfish, we serve it “nature”, with just a dash of olive oil and salt, accompanied by seasonal fruit that highlights the contrasting tartness allowing you to enjoy every dish at its best... Subscribe to our YouTube Channel Want new articles before they get published?Subscribe to our Awesome Newsletter. First Name Last Name Email Address Subscribe

excerpt:Each fish brings with it its own characteristics and its own “moods.”After studying our seas, we lay out in front of you the essence of our catch of the day and of the season. Be it a rockling fish (Mostella), a cuttlefish or a dolphinfish, we serve it “nature”, with just a dash of olive oil and salt, accompanied by seasonal fruit that highlights the contrasting tartness allowing you to enjoy every dish at its best…

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title:The Verdicchio Crossroad

text:Back to Blog Test 10 September, 2016 There are many wine tastings. Nevertheless, some remain deeply etched in our memories for a long time. In late August, we came together as a team to participate in an event organized by PR comunicazione: The Verdicchio Crossroad... The event was organised by our friend Saverio Russo who usually, several times a year, compares vintages and wineries of the area he comes from. It was valuable to us, instead, because we were very interested for our new wine list and were looking for - and are looking for - wines that are able to move us and that can accompany most of our dishes. We came together as a team for an event Photograph by Olga Rudakova Blind tasting more than 40 Verdicchio wines was truly useful and fun. Verdicchio - yes or no? In the end, we chose two wines from the same winery, which furthermore were 'Intruders' (az. Fontezoppa: incrocio bruni 54 and Ribona) and a Verdicchio from the Jesi castles (Tenuta San Marcello). During the first part of the tasting, Saverio was left to sip the wines 'in peace' without any peer pressure while secretly recording his impressions winery by winery. Impressions that were then delivered only to those directly affected. At a later stage, together with his friends Fernando Pardini, Gianluca Domenici and Lorenzo Coli, we also took part in a blind wine tasting and the Pesce Briaco team selected the two wines mentioned above to expand our Italian wine offer. It was great fun to sample all those Verdicchios and frankly, most of them struck a chord with me. The "Metodo Classico" wines were also very interesting. It was very comforting and validating that the Oste, Sommelier Evangelista and the Sommelier all gave a prize to the same wines we had selected. Undoubtedly, our wine tasting was seeking wines with certain characteristics, and this definitely influenced the choice. It is also curious that, especially the case of the San Marcello winery, the 'naturalness' of the product was and is one of their strong points. Once again, thank you Riccardo Gabriele and Saverio Russo for the opportunity you gave us and see you at the next "Crossroads".. Quale sarà il nostro prossimo articolo? Iscriviti, ci farebbe molto piacere informarti per primo! First Name Last Name Email Address Subscribe

excerpt:There are many wine tastings. Nevertheless, some remain deeply etched in our memories for a long time.In late August, we came together as a team to participate in an event organized by PR comunicazione: The Verdicchio Crossroad…

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title:Wine tastings

text:Test A unique wine cellar, polished and refined in every detail, that we wish to share with you during you special evenings. A private room with a convivial table to learn while having fun. Join us and participate in events dedicated to wine!  Every month Every month we discover a different vine, an area, a wine feature and every night, in addition to the evening special tasting, you can opt for a tasting by the glass choosing from our extensive wine list.  Every Wednesday Every Wednesday, we organize different theme nights: first-approach and detailed-study evenings all the way to the "special" evening where open some of the most important bottles. At the same time, every night our customers can choose the theme wine of the month by the glass.  Meetings in the Dark Dedicated wine-lovers can also enjoy other tastings like "Meetings in the Dark" (blind tastings) or special evenings in the company of great wines, when we open rare and precious bottles to share them with you. Wine Tastings Schedule

excerpt:Una cantina unica, ricercata in tutte le particolarità, che vogliamo condividere con Voi con serate speciali, in una sala separata, con un tavolo conviviale per imparare divertendosi.

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title:Welcome to our Restaurant

text:Back to Blog Test 10 September, 2016 All roads lead to "Pesce Briaco"! However, perhaps it is better if we indicate you a single road, the easiest way. Sometimes the navigator will take you to the top of Pieve Santo Stefano, but in truth, we are much lower, almost on the plains. The video starts from the ring road around the walls, near the supermarket and leads you right to our restaurant’s doorstep, or better at the table. See you soon! Subscribe to our YouTube Channel Want new articles before they get published?Subscribe to our Awesome Newsletter. First Name Last Name Email Address Subscribe

excerpt:All roads lead to “Pesce Briaco”!It is better if we indicate you a single road, the easiest way. Sometimes the navigator will take you to the top of Pieve Santo Stefano, but in truth, we are much lower, almost on the plains.

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title:Where We Are

text:Test Just 5 km from the city walls, “Pesce Briaco” is in an idyllic setting surrounded by luscious greenery, historic villas, vineyards and olive groves. A place where luxury and elegance are experienced without ostentation. Winter Opening Hours Open for Dinner : Monday to Saturday Lunch: Saturday Open for lunch and dinner also on other days of the week, but only by reservation Ristorante Pesce Briaco Via della Pieve Santo Stefano 967/C incrocio traversa IV Lucca 55100 [ portami qui ] ristorante@pescebriaco.it 0583 332091 Directions to Lucca A11 highway Firenze Mare, Lucca Est and Lucca Ovest Exits A11 highway Lucca-Viareggio, Lucca Est and Lucca Ovest Exits A12 highway Genova-Rosignano-Versilia-Lucca, once in Viareggio leave the A12 higway following Lucca’ directions. Directions to Pesce Briaco from Lucca’s city walls From the city’s walls ring road follow Camaiore’s directions. Once passed the “Foro Boario” bridge turn left towards “Sant’Alessio”. After around 2,5 Km, near “Tambellini’ bar” follow directions for “Pieve Santo Stefano”. After around 800 meters, on your left “Traversa IV di Via della Pieve Santo Stefano”. At the beginning of the road the Restaurant and Inn entrance, at the end, on the left the parking lot. Directions to Pesce Briaco from Versilia If you come from Pietrasanta, the coast, or further, we strongly advise you to take the highway and follow the above directions. Directions to Pesce Briaco from Camaiore After “Monte Magno” and the following villages, when close to Lucca, before “Foro Boario”, turn right towards “Sant Alessio” After around 2,5 Km, near “Tambellini’ bar” follow directions for “Pieve Santo Stefano”. After around 800 meters, on your left “Traversa IV di Via della Pieve Santo Stefano”. At the beginning of the road the Restaurant and Inn entrance, at the end, on the left the parking lot. By Train From Lucca’s train station, a taxi will cost you approximately €18 Watch the video

excerpt:Just 5 km from the city walls, “Pesce Briaco” is in an idyllic setting surrounded by luscious greenery, historic villas, vineyards and olive groves.

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title:Subscribe our newsletter

text:Test Subscribe to our newsletter and find out about our latest news and wine tastings Subscribe to our newsletter for latest news and wine tastings First Name Last Name Email Address Subscribe Menu %%tasting%% %%winecellar%%

excerpt:

Sorry, this entry is only available in Italian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. Scriviti alla newsletter e rimani aggiornato su novità e degustazioni.

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title:The Wine Cellar

text:Test A wine cellar created without making any compromises. That stems from years and years of tastings and studies right at your fingertips “as is” and free from bias. They are "Vini Veri", True Wines, which answer our Innkeaper’s careful selection. A journey that begins from the glass and finishes in the vineyard, passing through the manufacturer, terroir and climate, promoting, among others, wines from the Luccesia and wines from "Lucca Biodinamica".   True Wine. “Vini Veri”. Two words, that are simple, but full of meaning. Ours is not a wine list - a mere list of names - but rather a philosophical quest. Year after year, passion has driven us to taste many wines and from every place. This has enriched us personally and professionally to the point of creating a thinking about a wine route meant for those who are discovering with us the beauty of this world. We like thinking that we do not serve wine, but that we are rather narrating a part of ourselves, which we want to share with you. Our life philosophy expressed through what we consider true and vibrant wines. Not a hike, but a companionable stroll, a bit like Aristotle and his disciples, but with a glass of wine in our hand. Have a good walk. In loving memory More than a decade with the wine glass in my hands and never a boring moment. To me wine is more than a job: friends to discover, places to visit, farmers to learn from. All of this never tires me out. I’m not fond of rankings, all I do drinking wine is close my eyes and feel the inside of the bottle. A reverse path that brings me in the canteen, while the owner taps the barrel. In the outdoors while I walk among the vineyards trying to impress in my memories a whole story. Simone Morosi 1974-2013 Menu %%restaurant%% %%chef%%

excerpt:A wine cellar created without making any compromises. That stems from years and years of tastings and studies right at your fingertips “as is” and free from bias. They are “Vini Veri”, Real Wines, which answer our “Sommelier Evangelista’s” careful selection. A journey that begins from the glass and finishes in the vineyard, passing through the manufacturer, terroir and climate.

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title:The Menu

text:Test The menu is rooted in our personal history, starting from the path followed by l’Oste (our modern innkeeper) and primarily by the Chef, stemming from their research that today translates in combining personal and professional experiences (first and foremost the 12 years spent by our chef alongside Angelo Paracucchi). THE DEPTH OF OUR CUISINE Our cuisine is based on simplicity. Behind a seemingly “common” ingredient there is a great amount of work because we strive to deliver perfection in every single dish we put together. We focus on making sure that all ingredients are heard. We believe that each and every one of them plays an important role, and together they work in harmony to deliver balance and simplicity that tickles your palate. Crudités Fish Carpaccio Thinly sliced raw fish (Catch of the day) 18 Fish Tartar (Catch of the day) 18 A taste of raw and tart Our original take on raw fish. Fish Carpaccio (catch of the day), Fish Tartar (catch of the day), Cuttlefish, Shellfish (catch of the day) 25 Raw and Tart (Lengthy preparation time) An array of fresh and locally sourced fish, served with fruit and vegetables petals. It includes: Fish Carpaccio (at least 5 different fishes), 3 Fish Tartar, Cuttlefish, Shellfish (catch of the day) 40 Oysters 3 wild oysters 10 Raw Langoustines 25 Starters Povero Pesce Beans, sea mullet and its roe 16 Bruschetta Bruschetta with squid lard (a modern delicacy that is made with salt-marinated squid, it is then cooked, producing a result that resembles pork lard) 16 Alici delle Meraviglie Anchovies marinated in vinegar and seasoned with olive oil and onions. One of Tuscany’s traditional dishes. 14 Quattro Passi in Riva al Mare A selection of starters to share (one per table) 35 Pappa al Pomodoro Cold soup made with bread, fresh marinated tomatoes and basil 15 Uovo Egg, served with lettuce cream and red onion compote 16 Pasta I Maltagliati Pasta with goatfish, courgettes and olives 18 Gli Etruschini Pasta with prawns and green beans 18 Lo Gnocco di patate Gnocchi with weeverfish and cherry tomatoes 18 Il Risotto Risotto with cuttlefish and chard 20 Il Raviolo a large parcel of fresh pasta filled with Tuscan beef stew, served with potatoes and robiola (soft-ripened cheese) 16 Lo Gnudo Gnudo (a gnocchi-like dumpling) served with fresh tomato sauce 16 Mains Muggine Mullet with a light coating of flour, cooked in clarified butter and served with spinach 22 Calamaro Squid stuffed with bread, tomato and basil, served with green beans 22 Tornando dal Mercato Tuscan seafood stew (Cacciucco) but with a twist 25 Insalata della Salute a healthy salad with steamed fish salad and a variety of fruit and vegetables 35 Pollo Hunter’s chicken, served with potatoes 20 Guancia di Vitella Braised veal cheek, served with beans 22 Sides Beans 6 Green beans cooked in tomato sauce 6 Rosmary roasted potatoes 6 Parmesan sautéed spinach 6 Tomatoes and onions 6 Caesar Salad 8 Dessert Bounty covered in dark chocolate, with banana sauce and rum jelly 12 Il Semifreddo Semifreddo served with caramelised fruit 10 Ananas Thinly sliced pineapple marinated in pink pepper and ginger, served with lemon sorbet and candied pepper 10 Gelato Fiordilatte ns Produzione Homemade milk ice-cream, served with fresh strawberries 10 Parmigiano Parmesan cheese, a sampling of two aging stages: 36 ad 108 months 15 Un Classico Toscano Traditional tuscan dessert wine with homemade almond biscuits (cantucci) 12 Degustazione Cioccolato e Rhum A selection of chocolate pralines each with a different intensity of Rum 15 Vini dolci al bicchiere Moscato d’Asti 2016 - Bera Vittorio 10 Passito di Pantelleria 2008 - Ferrandes 10 Malvasia delle Lipari 2014 - Colosi 10 Château Suduirant 2009 - Castelnau de Suduriant 30 Sauternes 2001 - Château Suduirant 40 Vin Santo 1998 - Caparsa 20 Organic Port ‘Terra Prima’ NV - Fonseca 10 Vintage Port 1997 - Taylor’s 20 Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2008 - Disznókó 10 Tokaji Aszú 6 Puttonyos 1993 - Nyulaszo 25 'Fino' Jerez-xeres-scherry NV - Fernando de Castilla 10 Pedro Xiemenez, jerez-xeres-sherry NV - Emilio Hidalgo 10 Distillati La Grappa di Barolo NV - Sibona 10 Grappa 'Tre Soli' 2001 - Berta 20 Gin Mare NV - Gin Mare 10 Alpemare NV - Liquore del Fortino 10 Calvados Pays D’Auge ans NV - Michèle Giard 10 Calvados Pays D’Auge 8 ans NV - Christian Drouin 15 Diplomatico Ron Antiguo Riserva, Venezuela NV - Destillerias Unitas 10 Dzama Rhum Vieux, Madagascar 1988 - Vidzar 15 Hampden Pure Single Rum, Jamaican NV - Conte de Cuba 20 Artist’s Blend, Blended Scotch Whisky NV - Compass Box 15 Glasgow Blend, Blended Scotch Whisky NV - Compass Box 10 Highland Heart Sherry Cask Malt, Single Malt Scotch Whisky 2001 - W&M 15 The Glenturret Oak Casks, Single Higland Malt Scotch Whisky NV - Om. 10 Amrut, Indian Single Malt Whisky NV - Amrut 20 Armagnac Clos Martin VSOP 8 anni 1989 - Clos Martin 25 Cognac lot n° 76 XO selection NV - Tesseron 30 Rum, Cognac, Brandy NV - Generico 8 Grappa, Amaro, Liomncello NV - Generico 8 %%restaurant%% %%winecellar%% %%chef%%

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Sorry, this entry is only available in Italian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. Il menù nasce dalla nostra storia personale, dal percorso dell’Oste e dello Chef in primis, della loro ricerca che oggi si traduce nel risultato del connubio tra le esperienze personali e professionali (la prima di tutte, 12 anni del nostro chef a fianco di Angelo Paracucchi).

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24640

title:The Restaurant

text:Test Our approach comes from our history: constantly looking for each product or ingredient identity, reflecting a territory, a biodiversity an essence. We bring to the table the result of a daily research, to renew ourselves and for the love of innovation.    Our philosophy The philosophy is rooted in our history. Our constant quest for territory identity, both in food products and in wine making, is unmistakable in the dishes and wines we offer. The result of a daily search to keep our restaurant up to date with newly discovered culinary gems.  Who we are Executive Chef Maurizio was Angelo Paracucchi’s assistant for 12 years; Alessandro, our Chef de Cuisine that is quite familiar with the Stars; Davide, a Chef de Rang of times gone by and Andrea a director known as Oste Moderno, or modern innkeeper.    Why Pesce Briaco Two well-established projects joined forces, Vigna Ilaria and True Wine . In order to mark the great change, we created Pesce (fish, the protagonist of the kitchen) Briaco (drunken, to remind us as an inside joke of the importance of the wine list in our new venture). The summer garden is tastefully furnished and mirrors the interior style. A few intimate tables “al fresco” nestled among aromatic plants and exotic fruit trees. The colors white and copper dominate the scene, blending in perfectly with the environment that once again mirrors of our Chef’s cuisine. Menu %%winecellar%% %%chef%%

excerpt:A wine restaurant where you can enjoy well-selected wines, the fruit of a long and continuous search that compliments the cuisine of Chefs Maurizio Marsili and Alessandro Lucchinelli.

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24635

title:The Chef

text:Test The chef wakes up early in the morning to make sure he can secure the best ingredients available. He transforms them while respecting their nature, and interprets their qualities all the way, until the guests arrive at the table. Until that final result that must preserve and at the same time highlight, all the work done. The chef uses no shortcuts to reach his goal, which is offering the highest quality. It takes hard work, dedication and passion, as well as technical skill and preparation. He devotes body and soul to this objective, both in the kitchen in his spare time. And Maurizio starts every day with the same unflagging enthusiasm as he makes his rounds in the markets, in search of new "gem." Maurizio Marsili Maurizio was born in Pietrasanta and then adopted Viareggio as his hometown. He has always worked hand in hand with Viareggio’s fishermen and for several years, he was the President of the fisherman’s association, contributing to the development of conservation techniques on fishing vessels. On numerous occasions, Marsili has been a Slow Food testimonial and has always collaborated with marine biologists. Today, more than ever, he is one of the leading and most expert connoisseurs of the species fished in our seas. He took his first significant steps alongside Angelo Paracucchi, with whom he collaborated for 12 years. For this reason, Maurizio is known as his trusty/virtuous/talented pupil. After an equally long experience at the Hotel Plaza in Viareggio, he landed at Vigna Ilaria and is still with us as Executive Chef and at the center of the "Pesce Briaco" venture. Alessandro Lucchinelli Born in Viareggio, after his studies at the Hotel Management and Catering school in Massa, internships and professional experiences in the restaurants of the Versilia coast (including Lorenzo in Forte dei Marmi, the Principe di Piemonte, Ariston and others), Alessandro decided to complete his training abroad. He has worked in Bermuda, London, Australia and France, always in important and starred gourmet venues. After being on board private yachts, Luchinelli returned to Viareggio working at the Restaurant "Da Henry" that shortly thereafter was awarded a Michelin star. After two major significant tours at Miro in Darsena and at l’Orsa Maggiore in Forte dei Marmi, Alessandro decided to embrace the "Pesce Briaco" project and today is our Chef de Cuisine. Menu %%restaurant%% %%winecellar%%

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Sorry, this entry is only available in Italian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language. Lo chef si sveglia al mattino per accaparrarsi la miglior materia prima, per poi curarla gelosamente al ristorante. La lavora e la interpreta fino all’arrivo dei clienti al tavolo, accompagnandola fino al risultato finale che dovrà preservare e evidenziare tutto il lavoro svolto sino a quel momento.

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24574

title:Restaurant Inn

text: Pesce Briaco is a restaurant just outside the city walls of Lucca on the 'Wine and Oil Road', surrounded by Vines and Olives in a luxury lived without ostentation. The kitchen is entrusted to Maurizio Marsili with Alessandro Lucchinelli at his side. Upstairs, four cozy bedrooms.       Read More... We adopt a special protocol in compliance with the new sector laws on COVID-19 and an additional safety plan to guarantee, in addition to efficiency and attention to the smallest details, maximum peace of mind       Menu %%restaurant%% THE ROOMS

excerpt:Pesce Briaco is a restaurant just outside the city walls of Lucca (Tuscany, Italy). Upstairs, four cozy bedrooms, on the ‘Wine and Oil Road’. The kitchen is entrusted to Maurizio Marsili, with Alessandro Lucchinelli at his side.

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